Nyílt előadás- és tréningsorozat

Képzési kínálatunkkal igyekszünk azon egyének igényeinek is eleget tenni, akik nem szervezett keretek között, magánéleti problémákkal, kérdésekkel keresnek fel bennünket, érdeklődve a személyiség fejlődését, az életvezetés minőségét elősegítő képzéseink iránt.

Nekik dolgoztuk ki az alábbi kínálatot, mely fejlesztési folyamatok elsősorban nyílt tréning (igény szerint coaching) formában  kerülnek meghirdetésre.

nyílt

A boldogsághoz vezető út mindenkinek mást és mást jelent. Nem létezik egyetemes recept a boldogságra. Nem befolyásolhatjuk teljes mértékben azt, hogy mi történik velünk, de szabadon dönthetünk arról, miként viszonyulunk a velünk történtekhez. Lehetőségünk van arra, hogy az anyagi javaktól függetlenül jól érezzük magunkat a bőrünkben. A gondolataink, a testünk és érzelmeink kölcsönösen hatással vannak egymásra. A mi feladatunk, hogy a mindennapi életünk során megtaláljuk a boldogság forrását, megteremtsük az életünkben a harmóniát. A döntés joga mindenkinek megadatott. Így a lehetőség is, hogy elinduljon a boldogsághoz vezető úton. Célunk, hogy az élet különböző területeit megvizsgálva keresünk válaszokat a felmerült problémákra, keresve azok kezelési, megoldási lehetőségeit. A személyes eredményesség érdekében egyénre szabott eszközöket alakítunk ki a harmónia megteremtésére. Az alábbiakban hat olyan területet mutatunk be, melyek a leggyakrabban felmerülő problémaköröket összegzik. Ezekre, és más agyéni igényekre is hatékony kezelési módszereket alakítottunk ki, középpontban a stresszoldással és az érzelmi intelligencia fejlesztésével.

1. „Meddig mehet még ez így?” – Párkapcsolati problémák kezelése

Szinte mindannyian kerültünk már olyan helyzetbe, amikor egyszerűen nem tudtuk megérteni partnerünket, amikor a közöttünk lévő ellentét megoldhatatlannak tűnt. Bárhogyan is próbálkoztunk, mégsem sikerült elérni a tiszta megértés szintjét. Hogy miért nem sikerült az adott helyzetet megoldani? Azt nem tudjuk, de azt tudhatjuk, hogy melyek azok az alapvető problémák és eltérések, amelyek meggátolhatják a két fél közötti harmónia kialakulását.

2. Hétköznapi hadszínterek – A konfliktuskezelés technikái

A konfliktus a létező különbségek, eltérések következménye, és mint ilyen, feltétlenül kezelésre szorul. Kezelésre – nem pedig megoldásra, mivel akkor is meg kell találnunk a konfliktussal való bánásmód eszközeit, amikor a kölcsönös kiegyezés lehetetlen. Mindebből az következik, hogy nem az a kérdés, hogy “miképpen szüntessük meg a konfliktust?”, hanem az, hogy “miképpen kezeljük?”. A képzés során a konfliktusok kezelésének leghatékonyabb módszereivel ismertetjük meg a résztvevőket, kialakítva, fejlesztve egyéni konfliktuskezelési repertoárjukat.

3. Miért lettem boldogtalan – a személyre szabott boldogság titka

Mindenki szeretne boldogan, kiegyensúlyozottan élni. A félelem démona mégis beárnyékolja mindennapjainkat. Néha a boldogság elérése érdekében tett legkomolyabb erőfeszítéseink is rendre kudarcot vallanak, és értetlenül állunk a kialakult helyzetek előtt. Ha az ember magába néz és fel meri vállalni, hogy nem hazudik tovább saját magának, akkor képes elindulni a boldogság felé vezető rögös úton. Ebben kívánunk útravalóul instrukciókat, módszereket és hatékony technikákat alternatívául felkínálni. Persze a személyre szabott boldogságát mindenkinek magának kell megtalálnia, mi a kezdőlökést tudjuk megadni ahhoz, hogy az útra léphess…

4. Az érzelmek világa – hogyan irányítsuk tudatosan érzelmeinket

Életünk minden mozzanatát áthatják hangulati változásaink és érzelmeink. A mindennapi emberekre és munkásokra éppen úgy hatással vannak, mint a vezetőkre. Rengeteg energiát pazarolunk arra, hogy elrejtsük, leplezzük a környezetünk előtt érzelmeinket, hiszen gyermekkorunktól kezdve megtanultuk, hogy a megfelelő helyen a megfelelő érzelmeket szabad vagy nem szabad kimutatni. Az érzelmek irányítása, azok elnyomása, nem megfelelő kezelése sok „fölösleges” energiától szabadít meg bennünket – különösen a munkahelyünkön. Ezeknek a folyamatoknak a tudatosításával és irányításának elősegítésével járulunk hozzá az alapvető készségek és képességek fejlesztéséhez.

5. Hogyan valósítsam meg az álmaimat? – Hatékony módszerek céljaink eléréséhez

„Az álmok valóra is válhatnak, különben a természet nem ösztönözne bennünket arra, hogy álmodjunk” – John Updike. Megvalósíthatóak-e az álmok? Lehetséges-e céljaink elérése? Milyen módszerekkel tudom közelebb hozni az áhított célokat? Ezekre és hasonló kérdésekre kívánjuk megadni a választ.

6. Az idő fogságában – Önszervezés és időgazdálkodás a mindennapokban

Szinte mindannyian több időt szeretnénk, de mindnyájunknak 24 órája van egy napban, 12 hónapja egy évben, és annyi éve hátra, amennyi. Hogy mennyi az annyi? Azt nem tudjuk, de azt tudhatjuk, hogy ami van, azt miként használjuk fel a számunkra legmegfelelőbb módon.